Dobrý den, chci se jen zeptat, kam zaplatit daně za prosinec 2012. Na netu jsem našla informace: "Ze současných 199 finančních úřadů bude výběrem daní nově od 1. ledna 2013 pověřeno pouze 14 finančních úřadů umístěných podle správního (krajského) uspořádání České republiky a Specializovaný finanční úřad se sídlem v Praze, který vznikl již k 1. 1. 2012.
Pro bezproblémové placení daní je nutné znát odpovídající číslo bankovního účtu finančního úřadu. Úplný tvar čísla bankovního účtu pro úhradu určité daně místně příslušnému finančnímu úřadu se sestaví z předčíslí bankovního účtu, z matrikové části a z kódu banky.... "
Přiznám se, že v tom docela plavu. Mzdovou účetní dělám rok a dosud jsem vše posílala na účty zadané mojí předchůdkyní. Teď netuším, zda musím účty hlídat sama, nebo jestli dostanu nějaký pokyn přímo od FÚ.
Re: Zálohová a srážková daň
pokyn nedostanete, platíte nově podle toho, pod který FÚ patříte, info např. zde http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/ceska_danova_sprava_16801.html
Re: Zálohová a srážková daň
Moc děkuji za rychlou odpověď. Zítra chci odesílat daně za 12/2012, takže jdu hledat účty, na které to poslat :-) S pozdravem a přáním pěkného dne LH
3. 1. 2013 8:11
Dobrý den, chci se jen zeptat, kam zaplatit daně za prosinec 2012. Na netu jsem našla informace:
"Ze současných 199 finančních úřadů bude výběrem daní nově od 1. ledna 2013 pověřeno pouze 14 finančních úřadů umístěných podle správního (krajského) uspořádání České republiky a Specializovaný finanční úřad se sídlem v Praze, který vznikl již k 1. 1. 2012.
Pro bezproblémové placení daní je nutné znát odpovídající číslo bankovního účtu finančního úřadu. Úplný tvar čísla bankovního účtu pro úhradu určité daně místně příslušnému finančnímu úřadu se sestaví z předčíslí bankovního účtu, z matrikové části a z kódu banky.... "
Přiznám se, že v tom docela plavu. Mzdovou účetní dělám rok a dosud jsem vše posílala na účty zadané mojí předchůdkyní. Teď netuším, zda musím účty hlídat sama, nebo jestli dostanu nějaký pokyn přímo od FÚ.
Předem děkuji za Váš názor/radu. :-)