Hlavní navigace

Platba kartou daňová evidence

  • (neregistrovaný)

    3. 1. 2013 15:45

    Prosím o radu jak postupovat.
    Majitel si platí inzerci na různých portálech a vždy mu dojde jen upozornění k platbě. Tuto platbu uhradí kartou a mě pak předá fakturu, kde ta platba je odečtena, takže s nulou.

    Musím po něm vyžadovat i ten doklad na základě kterého to proplatit, nebo stačí když si to jen na základě výpisu z banky navedu do Zálohových faktur? Jde mi i o to i proti čemu tu platbu na výpise z banky mám zlikvidovat.

    Dříve mi na platbu dal i zálohovou fakturu a tu jsem pak následně zlikvidovala s řádnou fakturou. Nyní vše platí kartou a já do rukou dostanu jen řádnou fa, kde je odečtena předchozí platba. Jak mám postupovat, mám po něm chtít, aby mi dal doklad na základě čeho platbu provedl nebo musí stačit ta řádná faktura s 0,- (odečtená platba)?

    Děkuji. Nějak se v tom ztrácím, on mi tvrdí, že nebude tisknout každý papír a já pro něj nemám argumenty jak ho donutit, aby mi ty doklady doložil.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2013 16:30

      J.P. (neregistrovaný)

      Re: Platba kartou daňová evidence
      Nemusí vám to dokládat, o zálohových fakturách není povinnost vést evidenci, neboť to ještě nezakládá pohledávku. Takže já to dělám tak, že si buď udělám zálohovou fakturu /u pravidelných plateb/ a proti ní to zlikviduji, nebo to nechám jen v bance a v případě DPH tam dám předkontaci která mi vstoupí do přiznání (u nahodilých plateb)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).