nedokončená výroba
-
Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
-
Re: nedokončená výroba
Sledovala jsem náklady na jednotlivé stavby, které v roce 2012 již byly zaúčtovány, včetně přímých mezd a výrobní režie - a v této výši jsem tvořila nedokončenou výrobu.. V účetnictví musí náklady odpovídat výnosům, a to v každém uzavíraném období. Také kontroly to takhle zajímá... Na nedokončené stavby nemáte tržby, tak musíte účtovat jiné šestky - aktivaci nedokončené výroby. -
A jaké výnosy používala, když na nedokončenou výrobu žádné neměla? Mzdy, které dělníci odpracovali přímo na stavbě, jsou součástí kalkulace zakázky, rovněž tak výrobní režie a můžete o to zvýšit nedokončenou výrobu. Systém kalkulace je na Vás, měl by být popsán ve vnitřní směrnici. -
Nechápu, když se stavba vyfakturuje, již to není nedokončená výroba. A jestli motala hotové stavby (602) a nedokončené stavby (náklady), pak je to špatně. Nemáte přehled, kolik která stavba skutečně stála a kolik na ni byl zisk.Změňte pro svůj klid systém vedení zakázek a účtování NV. Určitě ke konci roku 2012 zaúčtujte do výnosů jen skutečně nedokončené zakázky s obhajitelnými náklady, jinak zkreslujete základ daně
-
Dále u nás najdete
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2019 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
4. 1. 2013 9:36
Dobrý den, prosím nemohl by jste mi někdo poradit jak se dělá nedokončená výroba ve stvebnictví, nastoupila jsem do stvební firmy a potřebuji ji udělat za rok 2012,jsem začátečník v účtování, děkuji