Hlavní navigace

Sil.daň

  • (neregistrovaný)

    7. 1. 2013 21:59

    OSVČ jsem se přihlásila k sil.dani. Již dva roky platím, ale také již dva roky uplatňuji paušál a né skutečné výdaje. Nemám nárok na vrácení sil.daně a když ano, co musím udělat pro vrácení ? Za oba roky jsem podala přiznání sil.daně, pro paušál jsem se vždy rozhodla až v březnu.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2013 22:03

      v.e.n.d.y.

      Re: Sil.daň
      A proč byste měla silniční daň dostávat zpátky? Pokud používáte dopravní prostředek ke své podnikatelské činosti, pak silniční daň platit musíte bez ohledu na to, že pak použijete výdaje % z příjmů.
      Zákon o dani silniční
      § 2 Předmět daně
      (1) Předmětem daně silniční (dále jen "daň") jsou silniční motorová vozidla1) a jejich přípojná vozidla1) (dále jen "vozidla") registrovaná a provozovaná v České republice, jsou-li používána k podnikání1a) nebo k jiné samostatné výdělečné činnosti1a) (dále jen "podnikání") nebo jsou používána v přímé souvislosti s podnikáním anebo k činnostem, z nichž plynoucí příjmy jsou předmětem daně z příjmů u subjektů nezaložených za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu.1b) Bez ohledu na to, zda jsou používána k podnikání, jsou předmětem daně vozidla s největší povolenou hmotností nad 3,5 tuny určená výlučně k přepravě nákladů a registrovaná v České republice.

    • 7. 1. 2013 22:56

      Hančaa (neregistrovaný)

      Re: Sil.daň
      Myslela jsem, že sil.daň platím, když vypisuji cesťák - tvorba nákladů. Když uplatňuji paušál tak nepíši cesťák, tak proč platit silniční daň?

    • 7. 1. 2013 22:59

      v.e.n.d.y.

      Re: Sil.daň
      Protože používáte auto k podnikání....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).