Prosím ještě v.e.n.d.y.(s).
Prosím, jak je to v případě, kdy faktura je od neplátce za provedené práce a jsou na ní jen dvě data: datum vystavení a datum odeslání faktury - obojí v r.2013. Je to však za práce provedené v r.2012 - tzn., že náklady bych měla mít v loňském roce. Je možné také účtovat přes čas.rozlišení do 2012? Neplátce nemusí přece uvádět DUZP, tak teď nevím, kam s tím. Moc děkuji.
Re: Prosím ještě v.e.n.d.y.(s).
To právě z faktury vidět není, přitom práce byla provedena ještě v r.2012, - jde mi o to, aby mi FÚ tyto náklady nevyhodil z minulého roku, kam ale správně patří. Nejspíš bych to vyřešila tak, že bych je nechala předělat s datem vystavení 31.12.2012? Nebo opravit text na faktuře, že kterého by jasně vyplývalo, že fakturuje práce provedené v r.2012? Moc děkuji.
Re: Prosím ještě v.e.n.d.y.(s).
Existuje Smlouva o dílo, kde je sjednána dílčí fakturace po provedení vždy určité části z celkové dodávky po ústním odsouhlasení oběma stranami. Nejjednodušší tedy zřejmě bude, nechat opravit datum vystavení od jeho účetní. Pravděpodobně nedonutím dodavatele, aby vystavil Předávací protokol k poslednímu prosinci, když to dosud nedělal a zhotoví ho až při dokončení a předání celé zakázky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 1. 2013 9:03
Firma dostala fakturu mailem 4.1.2013 za přepravní služby Messengera, na fa je datum DUZP 31.12.2012, datum vystavení 2.1.2013. Podle nových pravidel bych to měla zaúčtovat do 2012, ale vloni platilo, že se účtuje k datu přijetí. Takže mám to dát daňově (přijmovka i DPH) do letoška? Nebo to patří ještě do lo%nského roku? Díky moc, nechci to zvrtat.