Dobrý den,
bohužel, již uplynula tříletá lhůta, ve které lze daň znovu vyměřit, resp. doměřit (nepředpokládám, že rok 2006 byl u Vás předmětem daňové kontroly, kdy se základní tříletá lhůta může prodloužit až na 10 let).
Vycházíme z daňového řádu, který říká, že "nelze daň vyměřit ani doměřit, či přiznat nárok na daňový odpočet po uplynutí tří let od konce zdaňovacího období, v němž vznikla daňová povinnost, nebo do tří let od vzniku daňové povinnosti u těch daní, které nemají zdaňovací období"...
S pozdravem
Jan Molín
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 2. 2012 16:04
Dobrý den, jsem prac.důchodce obor řemeslný.Po kontrole danových přiznání jsem objevil chybu v dan.přiznání za rok 2006 a to,že jsem nezaznamenal do formuláře na řádek 64 /sleva podle §35a/ příslušnou částku. Tím se mě ovlivnila výsledná částka placení daně.Mám dotaz,zda je ještě možnost tuto zaplacenou dan zízkat zpět od finančního úřadu. Děkuji předem za odpověd.