Re: DPFO-neuhrazené pohledávky
No právě na školení před 2 lety, nám to takhle poradila školitelka, která to takhle dělá svým klientům. Zdanit to dříve a tím se vyhnout dodanění v případě přechodu na paušál. Tak nevím. Hlavně mně šlo o ten následující rok, kdy to oděratel zaplatí.
Já to teda dost dobře nechápu, co je za problém vést pohledávku dále jako nezaplacenou a v případě přechodu ji dodanit? Nebo jinak, v čem je Váš postup výhodnější?
Výhodnější v ničem není, a navíc je to postup chybný, který se může prodražit. Jestliže nezdaníte příjmy v období, kdy Vám byly zaplaceny, tak Vám je FÚ, až na to přijde, dodaní. A je jedno, jestli jste je zdanila v roce předcházejícím, protože tam nezaplacené příjmy nepatřily. Nechápu, jak Vám mohl tohle někdo poradit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 1. 2013 21:24
Dobrý den,
prosím o pomoc. Vedu manželovi jednoduch.účetnictví (záznam. povinnost). Když mu dělám daň z příjmu fyz. osob, do příjmů zahrnu i faktury vystavené, které nejsou zaplacené. Dělám to z důvodu, kdyby jsme chtěli přestoupit v dalším roce na paušál, tak ať to nemusíme dodaňovat (nebývají to velké částky, neplatiče nemáme). Teď ale nevím, když to odběratel v dalším roce zaplatí, fyzicky to mám v pokladně, musím to znovu zdanit? Správně bych to měla, ale když jsem to zdanila o rok dříve?
Děkuji za radu.
Sandra