Re: II. pilíř
ne,lednové mzdy by ovlivnit nemělo, teprve v lednu si ho může sjednat, následně ho Centrální registr musí nejdříve zaregistrovat a až teprve od dalšího měsíce budete srážet na II.pilíř. Pravděpodobně nejdříve od března, tedy v dubnu z březnové výplaty.
Hlášení na FÚ pouze tam, kde někdo spoří
Moc děkuji, jste zlatá. Myslela jsem si to, ale raději už ověřuji, někdy je z toho člověk fakt jelen.
Rozeslala jsem zaměstnancům čestné prohlášení, aby mi podepsali, že nejsou účastníkem důchodového spoření, zároveň jsem tam uvedla oznamovací povinnost v případě, že by do II. pilíře vstoupili a případné sankce za nesplnění. Jsem ráda, že lednové mzdy tedy mohu zpracovat i když se mi všechna prohlášení ještě nevrátí.
Děkuji. Hezký den.
tak to jste dobrá, já tedy, ač vycházím většinou vstříc, po zkušenostech nikoho upozorňovat nebudu ani nechci prohlášení. Ale máte pravdu v tom, že si případně ušetříte práci, pokud by nenahlásili, ikdyž nám bylo sděleno školitelem, že pokud nenahlásí, nese si odpovědnost zaměstanec
Já jsem externí mzdovka a mám na starosti cca 250 zaměstnanců, vím, že mají oznamovací povinnost oni, ale je mi líto, že kdyby zapomněli nahlásit, což se běžně stává, budou si to pak za x měsíců platit sami a původní odvody už jim nikdo nevrátí. Taky mě při těchto akcích může šlak trefit, o ročním zúčtování ani raději nemluvím, sehnat od nich vše na dálku a každému zvlášť vysvětlovat jak vyplnit prohlášení i když jim jak trotl vyplním vzor a zašlu mailem, nefunguje to, nevím, jak to dělají ostatní firmy, ale já jsem v tomto období fakt K.O. Tak hodně síly Vám všem a děkuju za diskuzi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 1. 2013 11:57
Dobrý den,
případné důchodové spoření může ovlivnit už lednové mzdy?
A elektronické hlášení se posílá od všech zaměstnavatelů nebo jen tam, kde někdo ze zaměstnanců spoří ve II. pilíři.
Vůbec se nemůžu dopátrat, poradí mi někdo prosím... děkuji.