Re: :-)
>>>Zaměstnankyně byla na MD, pak proplacena řádná
>>>dovolená, nástup na rodičovskou dovolenou. Z
>>>rodičovské
>>>dovolené nástup na MD 12/2009, po skončení MD nástup
>>>na RD
>>>v 6/2010 (nepožádala o proplacení ŘD), nyní nástup
>>>zpět do zaměstnání v 2/13. Vznikl zaměstnankyni po
>>>druhé
>>>MD nárok na celoroční dovolenou (u nás 20 dnů) za
>>>rok
>>>2010? Pokud ano, krátím je o 2/12 (137 dní rodičovská
>>>dovolená 6-12/2010)?
>>>Předem děkuji.
>>
>>dle mě to máte správně ..kdyby čerpala dovolenou hned
>>po ukončení MD, měla by nárok celý - nekrácený
>>( dovolená se neproplácí, ale čerpá )
>
>Samozřejmě čerpala a bude čerpat :-).
Re: nárok na dovolenou
Mám jen 2 děvčata a pro mě novinka doufám od letoška, nikoho nezajímá souběh ŘD po MD a nástup na RD, nebo jak to je správně, zdá se že, vlastně nebudou čerpat ŘD po MD, ale budem jí platit, a souběžně budou pobírat RP? Nějak se v tom ztrácím. Děkuji za osvětlen. Rozdíl mezi MD-RD-RP bych snad měla chápat.
Re: nárok na dovolenou
Omlouvám se za nepřesné vyjádření. Jak jsem se soustředila na datumy MD,RD a ŘD, špatně jsem se vyjádřila, mělo být, že čerpala a nyní jsem se ptala na nárok na řádnou dovolenou po 2. MD, kterou ovšem bude čerpat až po skončení RD. Ještě jedna otázka - je nutné, aby zaměstnankyně tuto dovolenou čerpala bezprostředně po skončení RD nebo ji může čerpat v letních měsících?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 1. 2013 12:53
Zaměstnankyně byla na MD, pak proplacena řádná dovolená, nástup na rodičovskou dovolenou. Z rodičovské dovolené nástup na MD 12/2009, po skončení MD nástup na RD v 6/2010 (nepožádala o proplacení ŘD), nyní nástup zpět do zaměstnání v 2/13. Vznikl zaměstnankyni po druhé MD nárok na celoroční dovolenou (u nás 20 dnů) za rok 2010? Pokud ano, krátím je o 2/12 (137 dní rodičovská dovolená 6-12/2010)?
Předem děkuji.