Re: Sleva na manželku
Vysvětlete mu, že po rozvodu po něm budete chtít rozsudek od soudu, kde bude uvedeno, od kdy spolu nesdílí společnou domácnost. Tam to zjistíte, a pokud si bude neoprávněně uplatňovat slevu na manželku nebo daňové zvýhodnění na děti, budete to muset opravovat, jemu dopočítat a strhnout a případné penále od FÚ bude muset zaplatit on. Třeba to pomůže.
RZD neslouží k opravám, on by měl v prohlášení správně napsat, od kdy s nimi nesdílí spol.domácnost, vy byste měla tu prosincovou a možná i listopadovou mzdu (tam záleží na tom, jaké datum uvede, pokud by nesdíleli už od 1.11., pak i listopadovou)přepočítat, jak měly být správně a přeplatek mu v nejbližší výplatě srazit.
Ještě jednou moc děkuji! 15 let dělám finanční účetní a minulý rok mi dali na hrb personalistiku a mzdy. Tedy vůbec jsem netušila co všechno to zahrnuje!!! Někdy mám pocit, že ty informace už nezvládnu vstřebat...o to víc obdivuji vás všechny, kteří to všechno znáte a ještě bezplatně poradíte. DĚKUJI!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 2. 2013 10:19
Dobrý den, prosím Vás mohl byste mi někdo poradit co dělat. Zaměstnanec si chce uplatnit slevu na manželku za celý rok 2012, ale já vím, že již od 11/12 s ním manželka nebydlí ve společné domácnosti a podala návrh na rozvod, odstěhovala se a na OSSZ nahlásila jinou adresu?!?!
Také děti jsou od 11/12 nahlášené na jiné adrese a zaměstnanec mi to nenahlásil a já mu děti uplatňovala celý minulý rok + bonus?!?
Nevím si s tím rady, prosím o pomoc.