Vystaveni faktury v EUR i Kč

• (neregistrovaný)

6. 2. 2013 10:44

Dobry den,
    prosim o radu jak správně použít kurzy. Vystavuji fakturu pro tuzemského plátce dph, ale fakturuji v EUR. A ted si nejsem jista jak s kurzama. datum vystaveni je např. dnes, ale duzp bude 4.2., DPH bych měla vykázat v korunách přepočtené kurzem k 4/2/2013. Ale můžu použít tento kurz na celou fakturu i pro zaúčtování na 602 když vystavení je jiné datum ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2013 10:54

alli (neregistrovaný)

Re: Vystaveni faktury v EUR i Kč
      máme ve směrnici, že pro účto používáme kurz k DUZP anebo dejte i den vystavení 4.2.2013 (pokud to umožní software)

• 6. 2. 2013 11:00

xx (neregistrovaný)

Re: Vystaveni faktury v EUR i Kč
      ten datum vystaveni už nedokáži, ale toto je dobré řešení. To můžu použít i při dodavatelských fakturách ze zahraničí když dělám přepočty ? zatím jsem si hlídala, abych měla zapsané v den uskutečnění, ale pokud mám ze zahr. za službu, tak dělám duzp dle poskytnutí služby co je uvedeno na faktuře, ale zapisovala bych ted i později. Tak by to bylo dobré a jednodušší... Můžu to tak využít ? ještě ohledně kurzů, pokud vyberu z banky kč a hned tam směním za eur. můžu tímto kurzem zadotovat pokladnu ? pak uz úhrady z pokladny řeším denním kurzem a vzniká mi kurz. rozdíl... prosím nějaký tip na odborné články literaturu ohl. řešení přepočtu ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).