Re: Vystaveni faktury v EUR i Kč
ten datum vystaveni už nedokáži, ale toto je dobré řešení. To můžu použít i při dodavatelských fakturách ze zahraničí když dělám přepočty ? zatím jsem si hlídala, abych měla zapsané v den uskutečnění, ale pokud mám ze zahr. za službu, tak dělám duzp dle poskytnutí služby co je uvedeno na faktuře, ale zapisovala bych ted i později. Tak by to bylo dobré a jednodušší... Můžu to tak využít ? ještě ohledně kurzů, pokud vyberu z banky kč a hned tam směním za eur. můžu tímto kurzem zadotovat pokladnu ? pak uz úhrady z pokladny řeším denním kurzem a vzniká mi kurz. rozdíl... prosím nějaký tip na odborné články literaturu ohl. řešení přepočtu ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 2. 2013 10:44
Dobry den,
prosim o radu jak správně použít kurzy. Vystavuji fakturu pro tuzemského plátce dph, ale fakturuji v EUR. A ted si nejsem jista jak s kurzama. datum vystaveni je např. dnes, ale duzp bude 4.2., DPH bych měla vykázat v korunách přepočtené kurzem k 4/2/2013. Ale můžu použít tento kurz na celou fakturu i pro zaúčtování na 602 když vystavení je jiné datum ?