Poskytnutí služby do EU neplátci

• (neregistrovaný)

6. 2. 2013 14:10

Dobrý den, budeme poskytovat SW službu do Anglie pro neplátce daně (podnikatel). Jaký použiji v tomto případě režim DPH?
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2013 14:54

vladík (neregistrovaný)

Re: Poskytnutí služby do EU neplátci
      Podle §9/2 ZDPH vystavíte doklad s českou daní.

• 6. 2. 2013 15:38

Daniela K. (neregistrovaný)

Ono se zase něco změnilo? Vaše odpověď mě paní Vladiku uvedla v pochybnosti. Dříve dle §9 odst.1 ZDPH, a to Reverse charge. Poskytnutím služby do EU pro ek.činnost podnikateli neplátci se on stává ke dni přijetí této služby pro svou ek.činnost plátcem DPH a měl by poslat své DIČ. (ještě záleží na službě a mohl by se od r.2013 stát jen tzv. Identifikovanou osobou).
      Vy pak ř.21 bez daně a SH kód 3. (on +-).
      §9 odst.2 byl je? podnikatel - občan (zákazník) tzv. business to customer, pak s českou DPH
      §9 odst.1 byl je? podnikatel - podnikatel, tzv. B2B pro ek.čin. a nemusí být ten, kterému službu poskytuji plátce DPH
      Díky za objasnění pro r. 2013.

• 6. 2. 2013 17:48

vladík (neregistrovaný)

Máte naprostou pravdu, už si asi musím dát pauzu. V tomto se nic nezměnilo.

• 11. 2. 2013 13:05

Jiko (neregistrovaný)

Díky za odpovědi, ještě se chci zeptat co se stane, pokud mi můj dodavatel své DIČ nepošle, resp. se nezaregistruje. Jak mám potom vyplnit SH?

• 11. 2. 2013 14:49

Daniela K. (neregistrovaný)

V tom případě ho do SH nedáte a pošlete své správkyni daně na FÚ oznámení o tom, že vám nedodal své DIČ, ačkoliv měl přijetím vaší služby = DUZP povinnost se zaregistrovat v Anglii k plátcovství DPH. Udělejte to raději s předstihem před povinností podání DPH i SH, abyste měli čas to se správkyní daně "vykomunikovat", kdyby byly nějaké další požadavky z její strany nebo to chtěla jinak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).