Re: Vyúčtování daně
>>Nějak jsem se zamotala můžete mi někdo poradit -
>>vyúčtováni příjmu za závislé činnosti a funkčních
>>požitků
>>2011 jsem podala v řádném termínu ale v březnu/2012
>>našla ve výplatách 2011 chybu, a to takovou, že měla
>>být
>>sražena záloha na daň zaměstnanci 09/2011 ve výši
>>160,-, takze jsem podala dodatečné a 160 Kč se
>>doplatilo
>>a teď musím opravovat roční zúčtování 2011 o tu
>>částku
>>160,- (jako to tam zhohlednit) a nebo to mám až
>>započítávat v ročním zúčtování 2012, když se to
>>platilo až v
>>roce 2012. případně kde se mi chyba promítne. Děkuji
>>za odpovědi
> POdívejte se níže, kde jsem odpovídala na skoro
>stejný dotaz.Jedná se o opravu ročního zúčtování u
>zaměstnance za r.2011 do 12 kal.měsíců od zjištění chyby.
Takže je správné řešení že se opraví roční zúčtování z roku 2011 s tím že to napíši tak jak to mělo být o 160 Kč více než před zjištěnou chybou. A to že jsme to zaplatili až v roce 2012 se tam nijak nepromítne??? děkuji
Re: Vyúčtování daně
To byl případ, kdy během roku špatně danili,Pak udělali roční zúčtování. Pak přišli na chybu v danění a daň dosráželi. Opravu jeho ročního zúčtování se musí udělat tak, že se znova jeho RZ spočítá tak, jakoby už tenkrát bylo dobře , protože jinak byste mu to započítali dvakrát.
Prostě bude jiný výsledek v jeho RZ. Budete-li mu ještě muset něco vracet( rozdíl mez pův.vratkou a novou vratkou) , v nejbližším období učiníte. Ano, samozřejmě vše se projeví v příloze oprav za 2012.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 2. 2013 16:21
Nějak jsem se zamotala můžete mi někdo poradit - vyúčtováni příjmu za závislé činnosti a funkčních požitků 2011 jsem podala v řádném termínu ale v březnu/2012 našla ve výplatách 2011 chybu, a to takovou, že měla být sražena záloha na daň zaměstnanci 09/2011 ve výši 160,-, takze jsem podala dodatečné a 160 Kč se doplatilo
a teď musím opravovat roční zúčtování 2011 o tu částku 160,- (jako to tam zhohlednit) a nebo to mám až započítávat v ročním zúčtování 2012, když se to platilo až v roce 2012. případně kde se mi chyba promítne. Děkuji za odpovědi