Vyúčtování daně

• (neregistrovaný)

6. 2. 2013 16:21

Nějak jsem se zamotala můžete mi někdo poradit - vyúčtováni příjmu za závislé činnosti a funkčních požitků 2011 jsem podala v řádném termínu ale v březnu/2012 našla ve výplatách 2011 chybu, a to takovou, že měla být sražena záloha na daň zaměstnanci 09/2011 ve výši 160,-, takze jsem podala dodatečné a 160 Kč se doplatilo
    a teď musím opravovat roční zúčtování 2011 o tu částku 160,- (jako to tam zhohlednit) a nebo to mám až započítávat v ročním zúčtování 2012, když se to platilo až v roce 2012. případně kde se mi chyba promítne. Děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2013 16:31

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Vyúčtování daně
      POdívejte se níže, kde jsem odpovídala na skoro stejný dotaz.Jedná se o opravu ročního zúčtování u zaměstnance za r.2011 do 12 kal.měsíců od zjištění chyby.

• 6. 2. 2013 17:12

berta (neregistrovaný)

>>Nějak jsem se zamotala můžete mi někdo poradit -
      >>vyúčtováni příjmu za závislé činnosti a funkčních
      >>požitků
      >>2011 jsem podala v řádném termínu ale v březnu/2012
      >>našla ve výplatách 2011 chybu, a to takovou, že měla
      >>být
      >>sražena záloha na daň zaměstnanci 09/2011 ve výši
      >>160,-, takze jsem podala dodatečné a 160 Kč se
      >>doplatilo
      >>a teď musím opravovat roční zúčtování 2011 o tu
      >>částku
      >>160,- (jako to tam zhohlednit) a nebo to mám až
      >>započítávat v ročním zúčtování 2012, když se to
      >>platilo až v
      >>roce 2012. případně kde se mi chyba promítne. Děkuji
      >>za odpovědi

> POdívejte se níže, kde jsem odpovídala na skoro
      >stejný dotaz.Jedná se o opravu ročního zúčtování u
      >zaměstnance za r.2011 do 12 kal.měsíců od zjištění chyby.

Takže je správné řešení že se opraví roční zúčtování z roku 2011 s tím že to napíši tak jak to mělo být o 160 Kč více než před zjištěnou chybou. A to že jsme to zaplatili až v roce 2012 se tam nijak nepromítne??? děkuji

• 7. 2. 2013 15:49

JiřinaH. (neregistrovaný)

To byl případ, kdy během roku špatně danili,Pak udělali roční zúčtování. Pak přišli na chybu v danění a daň dosráželi. Opravu jeho ročního zúčtování se musí udělat tak, že se znova jeho RZ spočítá tak, jakoby už tenkrát bylo dobře , protože jinak byste mu to započítali dvakrát.
      Prostě bude jiný výsledek v jeho RZ. Budete-li mu ještě muset něco vracet( rozdíl mez pův.vratkou a novou vratkou) , v nejbližším období učiníte. Ano, samozřejmě vše se projeví v příloze oprav za 2012.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).