Re: přeplacené daňové zvýhodnění na dítě
Musíte mu přepočítát mzdy bez uplatnění daňového zvýhodnění a teprce potom mu dát potvrzení o zdanitelných příjmech. Srazit v nejbližší mzdě aihned odvést FÚ.
Vy jste neměla od září potvrzení, že navštěvuje střednínebo vysokou školu, takže na základě čeho jste mu daňové zvýhodnění uplatňovala?
Jenže do potvz.o zdan.příjmech se mi přetahují automat.údaje ze mzdy 1-12/2012 a tam to nebude. Musela bych ho vyplnit ručně?
Požádala jsem ho o potvrzení o studiu. Jenže jsem ho řádně nepřečetla. Škola mi vystavila potvzení, že u nich studovala v roce 2008-červen2012. Já se podívala na razítko,ale nepřečetla celé potvrz. Je to z části má vina,ale on to měl říct.
Ne,je to úplně vaše chyba, vy jste si to měla řádně přečíst. nyní musíte přepočítat mzdy, jemo srazit a potvrzení ručně opravit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
7. 2. 2013 9:30
Zam-ec uplatnil daň.zvýh.na dítě za celý rok 2012. Nenahlásil, že dítě ukončilo v červnu střed.školu maturitou(od září pracuje-do té doby žádný výdělek) . Vyplatila jsem mu daň.zvýh. za 4měsíce navíc. Srovnala bych to v ročním zúčtování daně, ale on si dělá přiznání k dani sám. Takže mu vystavím potvrz.o zdan.příjmech. Jak mám vyrovnat vzniklý rozdíl v podniku?