Re: Student - daňové přiznání
Pokud nebylo podepsáno prohlášení, byla zaplacena daň. Požádejte si všechny zaměstnavatele o vystavení potvrzení o zdanitelných příjmech a podejte si daňové přiznání, některá zaplacená daň se vám jistě vrátí. ZP ani SP platit nemusíte, to už byste příp. měl sražené (pokud by splňovala podmínky). Zp je samozřejmě závislé na věku, pokud je vám do 26 let, platit nemusíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
7. 2. 2013 11:16
Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala, jak je to s daňovým přiznáním u studenta VŠ. Od června do září jsem pracovala na 2 dohody o provedení práce a v červenci přibyla ještě třetí dohoda o provedení práce. Ani v jednom případě nebylo podepsáno prohlášení. Maximální vydělaná částka za měsíc po sečtení všech dohod byla 10 950,- čistého. Nevím, zda mám podávat daňové přiznání nebo nikoli. A zda mám platit zdravotní a sociální pojištění.
Předem děkuji za Vaši odpověď