Re: DZP-opravdu nikdo nevíte?
Dobrý den,
já řeším teď podobný problém,na školeních datum vystavení na dokladu je DUZP .... ale co v případě, když mně přijde faktura 31.1.2013 vystavená,ale kamion se zbožím mně dorazil až 4.2.2013 a to zboží do ledna naskladnit nemohu. Správně bych tu fakturu měla dát do lednového a zboží si naskladnit v únoru?? Tím mi vznikne ale kurz.rozdíl ... a zajímalo by mě, jestli bude velký problém, když je to vlastně MD/D nalej vylej, kdybych to vše hodila až do února???? PROSÍM O RADU :-)
Dobrý den,
mám úplně stejný problém, zboží naskladňuji 1.2.2013, ale faktura za zboží je datovaná na 31.1.2013 - děje se tak každý měsíc. Používáme měsíční kurz a na 131 dojde ke kurzovému rozdílu. Co s tím, opravdu nikdo neví.
Díky za reakce
Dobrý den,
¨
takže po konzultaci s účetní, co má stejný program budu dělat následovně.
Faktura 1/2013 - zboží skutečně 2/2013
1) fakturu navedu jen pro samovyměření (mám jiný kód v systému) v nulové hodnotě + plus kod pro samovyměření +,
- stejná cifra - kurz. lednový. Ta se nebude platit, ale skočí mi do lednového dph
2) fakturu navedu s datumy 2/2013 v hodnotě, která je na faktuře, ta se bude platit a je navedena s únorovým kurzem. Nevzniknou mi žádné kurzové rozdíly DPH bude v lednu a zboží dle skutečného naskladnění v únoru. Uvidím, co pololetní audit :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 2. 2013 10:28
Při přenesení DP je DZP podle toho, jaké je uvedené na fa. A při pořízení zboží nebo poskytnutí služby z EU je kdy DZP? Děkuji