Vyúčt.zam.DPz e ZČ velký přepl.

• (neregistrovaný)

13. 2. 2013 12:33

Provedla jsem zaměstnancům RZ a budu jim vracet ve zdě přepl. Nyní vyplňuji pro FÚ vyúčt.DP ze ZČ a tam uvádím výši vrác.přeplatků. Většinou jsem o tuto částku krátila měsíční odvod Zál daně FÚ. Teď mám ale 2 zam.v PN a 1 zam.odešla na MD. Takže bych odečítala a krátila Zál.daň dost dlouho. Mohu tedy FÚ požádat o vratku této částky jednorázově? A pokud ano, je nato nějaký formulář?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 2. 2013 12:39

HP (neregistrovaný)

Re: Vyúčt.zam.DPz e ZČ velký přepl.
      Přeplatek z RZ 2012 se Vám projeví až ve formuláři za 2013. Pokud chcete vrátit dřív, musíte podat žádost o vrácení, kde uvedete, kdy bylo vyplaceno a v jaké výši. Formulář není.

• 13. 2. 2013 12:43

MarcelaS (neregistrovaný)

no počkejte přece teď vracím ve mzdách přepl.z RZ 2012 a o tyto vypl.přepl.krátím odvod zál.daně a pokud to nechci tak jen zažádám o vratku?

• 13. 2. 2013 12:53

HP (neregistrovaný)

Ano, teď provádíte roční zúčtování za 2012 a krátíte odvod záloh v měsících 2013. Pokud nemáte takové odvody a nebo jsou nízké a ponižovat o přeplatek z RZ by trvalo dlouho, klidně si o něj můžete požádat už v den jeho vyplacení zaměstnancům.
      Vy jste ale napsala, že vyplňujete vyúčtování a tam uvádíte přeplatek z RZ. Do vyúčtování za 2012 sl. 4 se uvádí výše přeplatku z ročního zúčtování 2011! Ale možná jsem to jen špatně pochopila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).