Hlavní navigace

Konec RP

  • (neregistrovaný)

    15. 2. 2013 19:07

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mi někdo poradí. Ted v březnu mi končí mateřská a měla bych se vrátit do práce, ale z důvodu odstěhování na druhý konec republiky se vracet nebudu. jsem dohodnutá se zaměstnavatelem, že mi dá výpověd. chci jit na úřad práce. a chci se zeptat jestli se mi podpora bude počítat s výplaty co jsem měla před 3lety nebo s rodičovského příspěvku...
    moc děkuji za odpověd... Majka

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 2. 2013 19:28

      Majka4 (neregistrovaný)

      Re: konec RP
      ještě jsem zapomněla dodat, že mám rok ŽL loni jsem měla výdělek cca 48.000,-... jestli se to do toho nezohlednuje?

    • 15. 2. 2013 19:41

      div (neregistrovaný)

      Re: konec RP
      No zaměstnavatel vám asi těžko dá výpověď, protože pokud pro vás má místo, tak nemá důvod a pokud by mezitím udělal organizační změnu a vaše místo zrušil, tak by vám musel vyplatit odstupné. Ovšem pokud ví, že vy nemůžete nastoupit, tak také ví, že pracovní poměr musíte ukončit vy, ať už dohodou nebo dáte výpověď vy.

    • 16. 2. 2013 9:31

      karmela (neregistrovaný)

      Re: konec RP
      Z vlastní čerstvé zkušenosti vím, že rozhodné období jsou poslední dva roky a zda-li jste platila důchodové pojištění, ať už z důvodu zaměstnání nebo jako hlavní činnost OSVČ. Předpokládám, že jste ŽL měla jako vedlejší činnost a neplatila jste žádné pojistné, protože to za vás platil stát (osoba pečující o dítě). Stejný případ jako já :-). Měla jsem podporu na 5 měsíců, přičemž v listopadu a prosinci 2012 to bylo asi 2300Kč, pak se to snižovalo. Je to asi 15% z průměrný mzdy.

      Pro výpočet podpory z výdělku byste musela nastoupit u zaměstnavatele, nevím, na jak dlouho, možná by nebylo od věci zavolat na ÚP, kde vám to řeknou přesně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).