Re: Daňový bonus - nízký příjem
Ano, manžela jsem takto v DP vyplanila. Ale co já Když ve svém DP vyplním že uplatňuji dvě děti dva měsíce, pak by mi FU měl vyplatit ještě 2x daňový bonus plus vrátit zaplacenou zálohu na dani. Což dělá 3390,-. Je to tak, anebo je to špatně a další daňový bonus mi nenáleží? a já DP nepodávám?
Re: Daňový bonus - nízký příjem
Nemůžete mít současně zaplacenou zálohu na daň a vyplacený bonus. Něco je špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 2. 2013 8:37
Dobrý den,
nevím jak udělat daňové přiznání. V roce 2012 jsem pracovala dva měsíce. Hrubý příjem 36818,-, odvedeno pojistné 12519,- zaplaceno na zálohách na dani 1126,- a vyplacený daňový bonus na dvě děti 2234,-. Ale vlastně jsem nedosáhla na těch 48000,-. V září se nám narodilo dítě třetí. Manžel si uplatnil daňový bonus na 2 děti za 10 měsíců. Na třetí jsme neuplatnili. Jak to vyplnit, abychom dostali vyplacený plný daňový bonus?
Manžel měl hrubý příjem 131819,-, zaplaceno na pojistném 44062,- vyplacený bonus za 10 měsíců 15395,-.
Jak vydíte moc peněz nemáme, takže každá koruna dobrá. Moc děkuji za rady