Re: Silniční daň - paušálem ?
>Dobrý den,
>
>prosím o informace
>
>1, Registrace k silniční dani je třeba předkládat TP,
>či jde jen o nahlášení k další dani bez dalších
>požadavků?
pouze vyplníte formulář, žádný TP nepřikládáte
>
>2, Zálohy jsem povinen platit ihned? Jejich výše mi
>bude sdělena na FÚ ?
zálohy budete hradit Q, podle toho, jak je auto používáno k podnikání (to platí pro auta do 3,5 t - ti hradí pouze za měsíce, kdy jej používali; auta nad 3,5 t hradí pořád, bez ohledu nato, jestli jste jej použili či nikoliv), výše záloh Vám FÚ nesdělí, musíte si ji vypočítat sám
>
>3, Výdaje paušálem (4.000,- Kč/měsíc), lze uplatnit
>kdykoli, či někdo kontroluje, zda vážně "projedu 4
>tisíce"?
nikdo nekontroluje, zda jste je opravdu projel, jelikož ani není podle čeho (paušál nahrazuje lístky od PHM a parkovné, takže ani není jak nic zjistit, navíc knihu jízd v tomto případě neevidujete)
>Děkuji.
Re: Silniční daň - paušálem ?
Opravdu musím zaplatit za celý rok SD? Auto jsem používal puze 6 měsícu, domníval jsem se, že zaplatím SD jen za měsíce, kdy jsem uskutečnil cesty a paušál uplatním taktéž za 6 měsíců. Nebo to nelze? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 2. 2013 20:31
Dobrý den,
prosím o informace
1, Registrace k silniční dani je třeba předkládat TP, či jde jen o nahlášení k další dani bez dalších požadavků?
2, Zálohy jsem povinen platit ihned? Jejich výše mi bude sdělena na FÚ ?
3, Výdaje paušálem (4.000,- Kč/měsíc), lze uplatnit kdykoli, či někdo kontroluje, zda vážně "projedu 4 tisíce"?
Děkuji.