Re: Účtování dodavatelé / odběratelé
Děkuji za reakci. Je to hodně, cca 30 tis.odběratelé a 20 tis. dodavatelé. Prosím poradíte mi, na které účty proúčtovat. S tím že to bude ovlivňovat DZ se musím smířit a daň eventuelně navýšit. Ale za "blbost" se platí, hlavně aby bylo v pořádku. Dík.kikadika
Re: Účtování dodavatelé / odběratelé
Odpis pohledávek:
Protože není známá konkrétní pohledávka k odpisu (použil by se účet 546, který je určen k odpisu pohledávek v souladu se zákonem o dani z příjmů), můžete účtovat
588.AE - nedaňový / 311.AE
Odpis závazků:
321.AE / 688.AE - daňový
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
18. 2. 2013 7:41
Dobrý den, prosím o radu, jak opravit v účtování nesoulad salda se skutečnými zůstatky neuhrazených faktur vydaných i přijatých. Převzala jsem účetnictví dlouho fungující firmy, kde jsou tisíce položek a nelze již zpětně vše dohledávat. Prosím, jak účetně opravit tak, aby tyto zůstatky souhlasili se stavem účtů v hlavní knize a v saldu. Jsem z toho docela zoufalá, vděčím za každou radu. Moc děkuji. kikadika