Re: identifikovaná osoba
Ne, identifikovaná osoba je něco úplně jiného. Více § 6g-i). Když jste určen např. (těch možností je více) k odvodu daně ze služby, která vám jako neplátci byla poskytnuta plátcem DPH a nechcete být plátcem na vše a nesplňujete to ani obratem, od kterého jste povinen se zaregistrovat k DPH, můžete se zaregistrovat k DPH jako identifikovaná osoba. Na FÚ, dostanete registrační číslo jako ident. osoba a podáte za tuto službu přiznání ř.5 + DPH a nemáte u ní nárok na odpočet. Z ostatních plnění také nemáte nárok na odpočet. Zrušení ident. osoby pak dle §107 nebo §107a.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 2. 2013 9:49
dobrý den, prosím mohl by mi někdo vysvětlit co znamená pojem identifikovaná osoba? Já si myslím, že je to, obbodí když se zaregistrujete k dani do 15 dnů, kdy jeho obrat přesáhl danou částku a od prvního dne 3 měsíce se stáváte plátcem DPH. např. např. 1mil. přesáhnu 30. září, zaregistruji se k 15.10. a od 1.12. se stávám plátcem DPH. takže to období od 15.10. do 1.12. jsem identifikovaná osoba? Nebo jsem úplně mimo? Pořád se učím, děkuji a přeji pěkný týden