Re: opravná položka k zásobám-daňová neb
Tvorbu OP nezdůvodňujte tím, že se jedná o nepotřebnou zásobu.
Hlavně při likvidaci nezapomeňte sepsat Protokol o likvidaci, který bude obsahovat všechny náležitosti uvedené v par. 24 ZDP. Pouze tehdy je likvidace daňově uznatelná.
Re: opravná položka k zásobám-daňová neb
Tohle jsem si uvědomila až večer doma, a pak jsem začala přemýšlet, zda mohu 2012 udělat opravnou položku, a pak v roce 2012 zlikvidovat podle par. 24 s likvidačním protokolem...?a dokladem o likvidaci...
jestli to není tak, že když udělám opravnou položku, tak už další rok nemohu vyřadit podle par. 24 odst. 2 písm.zg.
Je mi jasné, že vedení si teď na to vzpomnělo a chce to dostat do roku 2012
v našem případě se jedná o extrakty, které jsou prošlé - expirace
dál jsou tam bannery.. a u těch si te%d nejsem jistá, jestli ´mohu použít také par. 24
děkuji moc
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
20. 2. 2013 11:03
Dobrý den, opravná položka k zásobám je vždy jen nedaňová.
Máme ve skladu extrakty na výrobu našich produktů. Tyto extrakty se již nebudou používat, protože jsme obměnili složení našich produktů.
v tomto roce (2012) mohu vytvořit opravnou položku, ale ted netuším, zda bude daňová nebo nedaňová.
v roce 2013 teprve zlikviduje nepotřebné extrakty... a budu mít doklad o likvidaci.
Zaúčtování rok 2012
559 (558?) x 191
rok 2013
191x559 (558)
549(548)x112003 zde bude výdejka a doklad o likvidaci
Děkuji moc za sdělení případných zkušeností
Blanka