Článek - www.mzdovápraxe.cz

• (neregistrovaný)

22. 2. 2013 5:53

Dobrý den,

musím dle §84 zákoníku vypracovat písemný rovrh pracovní doby, když zaměstnanci pracuji v rovnoměrném rozvržení?

Našla jsem článek od paní Ing. Aleny Chládkové - Rozvrh pracovní doby po novele - na www.mzdovapraxe.cz. Ale nemám zaplaceno, nedostanu se na celý článek.

Nemáte někdo prosím tento článek? Můžete mi ho prosím poslat?

Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2013 8:02

Líba (neregistrovaný)

Re: Článek - www.mzdovápraxe.cz
      Měla jsem nedávno kontrolu. Někdo mi poradil vyvěsit rozvrh pracovní doby na nástěnku, ale kontrola trvala na tom, že sdělení musím napsat každému zaměstnanci zvlášť a nechat si podepsat převzetí.

• 22. 2. 2013 10:16

all (neregistrovaný)

A čím to odůvodnili ? V zákoníku je pouze - písemně a seznám zaměstnance, není tam, že každého zvlášť, když je rozvrh pro všechny stejný, navíc je tam "pokud se se zaměstnancem nedohodne na jiné době seznámení". Takže pokud máme pořád pracovní dobu 6.30-15.00, přestávku 11.00-11.30, tak jsme se se zaměstnanci dohodli, že jsou s tímto rozvrhem seznámeni na začátku roku s platností pro celý rok, s tím, že případná změna by byla řádně oznámena 2 týdny předem.
      Zase totiž jen zbytečné papírování bez jakéhokoliv důvodu. Samozřejmě mám na mysli náš případ, kdy se pracovní doba nezměnila už min. 10 let.

• 22. 2. 2013 10:40

Líba (neregistrovaný)

Máme pár zaměstnanců, tak jsem se s ním nedohadovala. Někdy mám pocit, že se svět zbláznil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).