Re: pohoda - zálohová fa
Děkuji, už jsem to vyřešila. Nejde o DE, ale o účetnictví. V položkách konečné faktury jsem měla v řádku zboží zadáno členění dph UD, ale v řádku zálohy mi automaticky naskakovalo UN.
Děkuji za rady a za snahu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
22. 2. 2013 8:55
Účtuju v pohodě, a nevím, kde dělám chybu. Vystavím zálohovou fakturu, po uhrazení vystavím daňový doklad k zálohové faktuře, a po dodání zboží konečnou fakturu. Konečná faktura - v položkách uvedu zboží, na dalším řádku přes "záznam a zálohové fa" vyberu
zálohovou fakturu - mám problém v dph - řádek za prodej zboží tam je počítáno dph základ + 21%, ale řádek odpočtu dph je počítáno z ceny s daní. Takže je tam rozdíl několika korun. To jsem vyřešila že jsem do faktury zadala další řádek v položkách, kde jsem
tyto rozdíly uvedla. Konečná fa tedy vyjde nulová. Proč se mi ale
dph objeví 2x v záznamní povinnosti? /dph ze zálohové fa i z konečné fa/. Zadávám někde něco chybně?