Jak zaúčtovat-ztráta docházkových karet?

• 22. 2. 2013 9:33

Prosím o radu. Pronajímatel nám vystavil fakturu za magn. docházkové karty, které ztratili naši zaměstnanci. Nevím, kam zaúčtovat. Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2013 9:53

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Jak zaúčtovat-ztráta docházkových ka
      My máme, že jejich ztrátu hradí zaměstnanci, takže FP účtujeme do nákladů a proti tomu pohledávku za zaměstnancem do výnosů 335/648, úhrada 211,331/335.

• 22. 2. 2013 11:28

Megy

Děkuji, ale v tomto případě se bohužel jedná o zaměstnance, kteří "pobyli" v zaměstnání pár dnů, dozvěděla jsem se to se zpožděním, úhradu není komu předepsat.

• 22. 2. 2013 13:31

Daniela K. (neregistrovaný)

A jak jim mohl být vydán např. Zápočtový list, když neměli se zaměstnavatelem vše vypořádané? Ze mzdy jim to také nejde strhnout? Já vím, že na to musí být vzájemná dohoda o srážkách, mám to na mysli tak, že výplatu na výplatní pásce celou a při výplatě jim to ponížit o neodevzdanou kartu a a dát si to jako příjem do pokladny. Nebo poslední možnost, zaúčtovat do nákladů 501 (karta) nebo 518 (zhotovení karet) a napsat si k tomu, např. že šlo o karty staré a již opotřebované (únava materiálu), aby se to obhájilo daňově. Jinak ztráta je škoda a ta je daňově uznatelná jen do výše náhrad. Hezký den.

• 22. 2. 2013 14:09

Megy

Bohužel nesedíme pohromadě v kanceláři poblíž provozu, je to velká nevýhoda ve srovnání s minulým zaměstnáním, např. kolegyně mzdovka dělá mzdy na RD a ke mě se dostávají někdy důležité informace se značným zpožděním, jako v tomto případě. Právě proto, že jim mí kolegové nepřikládají význam :-) Děkuji za radu, vyrobím si protokol, že karty byly opotřebované. Moc Vám děkuji za radu, hezký den. Markéta

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).