Nevyplacené mzdy a potvrzení o zdan. př.

• (neregistrovaný)

22. 2. 2013 10:09

Dobrý den, potřebuji zkontrolovat resp. poradit ohledně potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2012 vystavované insolvečním správcem v případě, že nebyly vyplaceny výplaty zaměstnanců za červenec a srpen (ty byly vyplaceny pak úřadem práce v rámci insolvence a úřad zaměstnancům vystavil potvrzení bez uplatněných slev – neměl prohlášení zaměstnanců).
    Řádek 2 – od řádku 1 odečíst hrubou mzdu z mzdového listu zaměstnance za červenec a srpen,
    řádek 6 – ten zůstává stejný, řádek 8 – zde bude změna, vzhledem ke změnám v řádku 2.
    Řádek 9 – tam si nejsem jistá, zda vzít řádek z mzdového listu „Daň po všech slevách“ nebo „Daň po všech slevách a bonusech“.
    Řádek 12 – opravit dle hodnoty v řádku 9
    Řádek 13 – odečíst bonusy za červenec a srpen
    A nechat poplatník podepsal prohlášení 1-8? I uplatňoval slevy v měsících 1-8? Děkuji moc za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2013 10:18

RenataH (neregistrovaný)

Re: Nevyplacené mzdy a potvrzení o zdan.
      Snažím se pochopit, za koho děláte to potvrzení. Za insolvenčního správce, a chcete v něm uvádět pouze firmou vyplacené mzdy ? Od ÚP je vystavené potvrzení o zd.příjmech ? Nebo děláte potvrz.o zd.příjmech za firmu a ÚP dohromady ?

• 22. 2. 2013 10:34

Ivanax (neregistrovaný)

Dobrý den, radím insolvenčnímu správci. A nejsem si jistá, jak je to u těch, co uplatňují děti - s daňovým bonusem.

• 22. 2. 2013 14:03

RenataH (neregistrovaný)

jestli vydržíte do večera, pokusím se to večer dát s vámi dohromady

• 22. 2. 2013 17:34

Ivanax (neregistrovaný)

Děkuji, já už jsem si poradila. Nechala jsem si poslat vzorová potvrzení, která vyjedou ze systému a mzdové listy. Jen jsem si nebyla jistá, zda v řádku 14-16 uplatnění slev nechat označení měsíce 1-8 nebo to upravit, ale asi bych to tam nechala, lidi to uplatňovali, a že to nebylo vyplaceno je jiná věc. Podle mého názoru to není ani tak důležité, hlavně aby byly správně vyčíslené vyplacené příjmy a zaplacená dań.

• 22. 2. 2013 17:37

Ivanax (neregistrovaný)

Napsala jsem IS následující postup
      1) Řádek 1 je v pořádku

2) Řádek 2 - od řádku 1 odečíst hrubou mzdu z mzdového listu zaměstnance za červenec a srpen (týká se u zaměstnanců HPP), ti nedostali vyplaceno pouze tyto dva měsíce!

3) Řádek 6 - ten zůstává stejný

4) Řádek 8 - zde bude změna, vzhledem ke změnám v řádku 2, takže opětovně ručně sečíst

5) Řádek 9 - z částky, která vyjede ze systému - odečíst zálohu na daň za červenec a srpen, zálohu za tyto dva měsíce najdete ve mzdovém listu v řádku "Daň po všech slevách"

6) Řádek 12 - opravit dle hodnoty v řádku 9

7) Řádek 13 - údaj najdete v mzdovém listu v řádku "Daňový bonus" - musíte odečíst daňový bonus za červenec a srpen, který vyplacený nebyl.

8) Na závěr, zkontrolovat datum vystavení potvrzení, datum musí být max. do 15.2.2013.

• 22. 2. 2013 22:32

RenataH (neregistrovaný)

Re: Napsala jsem IS následující postup
      >1) Řádek 1 je v pořádku
      >
      >2) Řádek 2 - od řádku 1 odečíst hrubou mzdu z mzdového
      >listu zaměstnance za červenec a srpen (týká se u
      >zaměstnanců HPP), ti nedostali vyplaceno pouze tyto dva
      >měsíce!
      >
      >3) Řádek 6 - ten zůstává stejný
      nesouhlasím, ř. 6 se vztahuje k vyplacené mzdě, ne k zúčtované, i tady musíte odečíst pojistné z mezd za 7 a 8
      >
      >4) Řádek 8 - zde bude změna, vzhledem ke změnám v
      >řádku 2, takže opětovně ručně sečíst
      souhlasím - ručně sečíst ř. 2 a 6
      >
      >5) Řádek 9 - z částky, která vyjede ze systému -
      >odečíst zálohu na daň za červenec a srpen, zálohu za tyto
      >dva měsíce najdete ve mzdovém listu v řádku "Daň po
      >všech slevách"
      >
      >6) Řádek 12 - opravit dle hodnoty v řádku 9
      >
      >7) Řádek 13 - údaj najdete v mzdovém listu v řádku
      >"Daňový bonus" - musíte odečíst daňový bonus za červenec
      >a srpen, který vyplacený nebyl.
      >
      >8) Na závěr, zkontrolovat datum vystavení potvrzení,
      >datum musí být max. do 15.2.2013.

• 23. 2. 2013 17:25

Ivanax (neregistrovaný)

Re: Napsala jsem IS následující postup
      Máte asi pravdu, je to tam i napsané, že se to vztahuje k řádku 2. Mě totiž kdosi říkal, že pojistné zůstává, ale to asi myslel řádek 7. No tak doufám, že zatím nic nevystavil, hned mu napíšu opravu.

• 7. 3. 2013 19:18

elen007 (neregistrovaný)

Dobrý den,prosím o radu-
      řeším to samé za firmu která vstupuje do insolvence a jsou tam nevyplacené mzdy. Jak vyplnit potvrzení pro zaměstnance jsem pochopila,
      jak ale vystavit vyúčtování daně ze závislé činnosti za firmu?
      Paní na f.ú. mi řekla, že mám sražené zálohy za daň nechat, jako
      by mzdy byly vyplacené, ale co s nevyplacenými bonusy ? Řekla mi že nechat, ale mě se to nezdá. Pokud si zaměstnanec podá sám DP a nechá si vrátit nevyplacené daňové bonusy od F.ú. (na potvrzení bude mít ty nevyplacené odečtené), tak pokud bych nechala ty bonusy ve vyúčtování tak,jak mi je vyjede program, uplatní bonus firma (a sníží si daň. povinnost) i zaměstnanec, tj. f.ú. je vyplatí 2x. Nerada bych je pak vracela ze svého.
      Děkuji moc za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).