Re: Prohlášení poplatníka
Ne. Prohlášení můžete mít podepsané pouze jedno.
Jestli chcete mít u druhého zaměstnavatele ztálohovou daň (jestli máte příjem menší než 5000 Kč), podepište tam, ale u prvního zaměstnavatele zrušte. Budete li mít u 2. zaměstnavaetele plat nižší než 4000, nemůžete uplatnit slevu na dítě. Tu uplatníte až v daň. přiznání za rok 2013.
Pokud budete mít souběžně 2 zaměstnavatele, tak pouze u jednoho můžete mít podepsané prohlášení. U zaměstnavatele, kde prohlášení podepsané nebude, bude při příjmu do 5 000,-Kč srážková daň, pokud bude příjem nad 5 000,-Kč, pak bude zálohová daň bez slev.
Děkui za radu :) Mám u obou víc jak 5000,- Kč. Takže to je asi jedno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 2. 2013 11:04
Dobrý den, mám dotaz ohledně prohlášení k dani. Mám podepsané prohlášení u zaměstnavatele, kde mi uplatňují slevu na poplatníka i slevu na dítě. Teď budu mít další zaměstnání. Pochipola jsem, že tam mohu podepsat prohlášení s tím, že mi nebudou uplatňovat žádné slevy z daní, ale bude mi srážena zálohová daň, kterou si pak můžu zúčtovat v daňovém přiznání. Je to tak správně? Děkuji Alena.