Odstupné od úřadu práce

• (neregistrovaný)

22. 2. 2013 11:15

dobrý den, se zaměstnavatel, který je v insolvenci jsem podepsala dohodu o ukončení prac.poměru z důvodu rušení pracovního místa.
    Lednovou výplatu mi nezaplatil a únorovou včetně odstupného také hradit nebude (nemá peníze). Mám si prý náhradu mzdy vyřídit na úřadu práce. Formulář už jsem si našla, ale nevím, kdy mohu žádost na ÚP donést. V pracovní smlouvě máme výplatní termín až do 25. Musím tedy na ÚP zajít až po 25.3.2013 nebo mohu už dříve? A jaká je výše proplacené mzdy od ÚP, měla bych mít mzdu za leden, únor a vč. odstupného odhadem asi 65 tis.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2013 13:25

Emča (neregistrovaný)

Re: odstupné od úřadu práce
      tady http://inszam.mpsv.cz/
      si zadejte vašeho zam-tele zda tam již je naveden, objeví se vám tam tabulka za jaké období si můžete uplatnit u ÚP mzdové nároky a do jakého data si je můžete uplatnit
      Dohodu máte asi k nějakému datu, předpokládám, že již tedy nejste zaměstnaná, dojdete se zaregistrovat na ÚP nebo informovat se třeba i v pondělí 25. vysvětlí Vám všechny náležitosti, ono totiž každý případ se trochu liší.
      Pokud Vam nevyplatí zam-tel odstupné můžete dostat kompenzace 65% (únorové mzdy - jelikož v ní budete mít vyčísleno odstupné). Od zaměstnavatele si nechte potvrdit že Vám nebyla vyplacena mzda za 01.2013 a 02.2013 vč. odstupného a TAKÉ ať Vám tam potvrdí zda byly nebo nebyly ze mzdy odvedeny povinné odvody (sociální, zdravotní a daň) stává se že zaměstnavatelé nekomunikují s insol.rejstříkem ani s úřadem práce a pokud úřadu práce do určitého data nepotvrdí Vaši mzdu a jestli byly nebo nebyly odvedeny odvody tak vám ÚP náhradu mzdy bude počítat z min.mzdy (t.j. 8.000)

• 22. 2. 2013 14:01

dori (neregistrovaný)

Re: odstupné od úřadu práce
      děkuji Vám za cennou odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).