Re: odstupné od úřadu práce
tady http://inszam.mpsv.cz/
si zadejte vašeho zam-tele zda tam již je naveden, objeví se vám tam tabulka za jaké období si můžete uplatnit u ÚP mzdové nároky a do jakého data si je můžete uplatnit
Dohodu máte asi k nějakému datu, předpokládám, že již tedy nejste zaměstnaná, dojdete se zaregistrovat na ÚP nebo informovat se třeba i v pondělí 25. vysvětlí Vám všechny náležitosti, ono totiž každý případ se trochu liší.
Pokud Vam nevyplatí zam-tel odstupné můžete dostat kompenzace 65% (únorové mzdy - jelikož v ní budete mít vyčísleno odstupné). Od zaměstnavatele si nechte potvrdit že Vám nebyla vyplacena mzda za 01.2013 a 02.2013 vč. odstupného a TAKÉ ať Vám tam potvrdí zda byly nebo nebyly ze mzdy odvedeny povinné odvody (sociální, zdravotní a daň) stává se že zaměstnavatelé nekomunikují s insol.rejstříkem ani s úřadem práce a pokud úřadu práce do určitého data nepotvrdí Vaši mzdu a jestli byly nebo nebyly odvedeny odvody tak vám ÚP náhradu mzdy bude počítat z min.mzdy (t.j. 8.000)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 2. 2013 11:15
dobrý den, se zaměstnavatel, který je v insolvenci jsem podepsala dohodu o ukončení prac.poměru z důvodu rušení pracovního místa.
Lednovou výplatu mi nezaplatil a únorovou včetně odstupného také hradit nebude (nemá peníze). Mám si prý náhradu mzdy vyřídit na úřadu práce. Formulář už jsem si našla, ale nevím, kdy mohu žádost na ÚP donést. V pracovní smlouvě máme výplatní termín až do 25. Musím tedy na ÚP zajít až po 25.3.2013 nebo mohu už dříve? A jaká je výše proplacené mzdy od ÚP, měla bych mít mzdu za leden, únor a vč. odstupného odhadem asi 65 tis.
Děkuji.