Odstoupení od smlouvy o zprostředkování

• (neregistrovaný)

23. 2. 2013 17:54

Mám intern. obchod fungující na principu přeposílání objednávek.S dodavatelem (prodejcem) mám uzavřenou smlouvu o zprostředkování. Ve smlouvě je mimo jiného uvedeno:1.Prodejce se zavazuje poskytovat informace nezbytných pro uzávírání kupních smluv ( objednávek ), zejména xml export skladového zboží ve formě textů a fotek,možnost vzdáleného importu objednávek.2.Prodejce nenese žádnou odpovědnost za výpadky dodávání informací ( xml ),aktualizace nabídky či problémy s vyřizováním objednávek.3.Prodejce se zavazuje vždy nejpozději do 15.pracovního dne kalendářního měsíce předat zprostředkovateli vyúčtování obsahující souhrnný přehled z předcházejícího kalendářního měsíce. Závěrečné ustanovení:Tato smlouva se uzavírá na dobu neurčitou. Smluvní strany mohou smlouvu vypovědět. Výpovědní doba činí 1 měsíc a začíná běžet prvním dnem měsíce následujícího po doručení výpovědi druhé straně. Vypovězení smlouvy se žádným způsobem nevztahuje na práva a povinnosti stran, které vznikly na základě smlouvy před tímto vypovězením. Strany si dále vyhrazují právo od smlouvy odstoupit, budou-li k tomu dány zákonné důvody podle zákona či této smlouvy.Prodejce mi před vánocemi začal posílat v xml pouze velkoobch. ceny, tudíž mi znemožnil prodej.Po upozornění, že jsem musela obchod zavřít nekomunikují.Vyúčtování posílali tak 1x za dva - tři měsíce.Poslední prosincový přehled mi do dneška neposlali.Psala jsem jim několikrát e-mail s upozorněním na nefunkční data xml, 31.1. jsem jim napsala, že chci odstoupit od smlouvy dohodou, že nemohu dodržet výpovědní dobu, protože mám obchod vypnutý z důvodu špatných cen.A že žádám o poslední přehled vyúčtování. Napsali mi jen,že z jejich strany nepotřebijí nic podepisovat.Prosím tedy o radu: mám poslat nějaký dopis o odstoupení od smlouvy o zprostředkování s okamžitou platností, nebo musím dodržet 1 měsíční výpovědní lhůtua jak ho formulovat?Děkuji K.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).