Re: Převod nedokončené investice v DE
Není, dle § 10 jste měla zdanit příjem v roce kdy jste ho poprvé obdržela a proti němu část výdajů až do výše příslušné splátky, a tak postupovat i v dalších letech splácení. Nemluvě o tom jestli to byla investice do obchodního majetku, to by potom byl příjem z podnikání.
Děkuji za rychlou odpověď. Jednalo se o nedokončenou investici v obchodním majetku - stavbu FVE, která byla prodána jiné firmě.
Jestli tomu dobře rozumím, měla jsem danit v §10 každý rok částku zaplacenou v tomto roce za tuto investici a proti tomu dávat poměrnou část do výdajů (=stejnou částku). Do daňového přiznání jsem zahrnula celé už v roce 2008 (nebylo to správně), teď už zaplacené částky ale nedaním...?
Už byly zdaněny, ale případná kontrola FÚ by mohla mít jiný názor- že jste zdanila špatně by je nemuselo zajímat a příslušné roky, které by mohli, by vám doměřili. S tímto rizikem se ale musíte asi smířit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 2. 2013 16:14
Nedokončená investice byla prodána v roce 2008, nebyla zaplacena. V tomto roce jsem příjem zdanila dle §10, daňovým výdajem byla pořizovací cena, která byla shodná s prodejní cenou. Od té doby je investice splácena - dávám do nedaňových výdajů, ale nejsem si jistá, jestli je to správně. Poradíte ?