Re: Pohoda - danova evidence
Funguje to tak, ze prijede dodavka s materialem, dostaneme dodaci list a na nej da ridic razitko zaplaceno a podepise se. Jezdi takto cca 3x do tydne. Po mesici vystavi dodavatel danovy doklad, na kterem je soupis dodaneho zbozi a dopise k uhrade nula.
Ja poteebuju danovy doklad mit v pohode kvuli dph. Kdyz to ale vse zaeviduji jen na zaklade tohoto dokladu, nesedi mi pokladna, doklad totiz vetsinou dorazi nekdy 10. nasledujici mesic, to uz mam vetsinou mesic uzavreny.
Re: Pohoda - danova evidence
Já to mám u jednoho dodavatele také tak a účtuji až na základě dańového dokladu. Ale u nás to nejsou nějak horentní částky...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 2. 2013 21:27
Resim tuto situaci: v DE chodi material behem mesice jen s dodacim listem, placeno hotove pri dodani. Po skonceni mesice prijde danovy doklad, na kterem jsou dodavky vycisleny, k platbe nula.
Jak byste to nejlepe zaevidovali v DE v Pohode? Delali byste to tak, ze byste zaevidovali dodaci list jako ostatni zavazek, uhradu v pokladne na nej naparovali. A co pak s danovym dokladem? Jen zaevidovat a zlikvidovat bez vazby? Musim ho dat do evidence, protoze na jeho zaklade uplatnuji DPH. Nebo si to nemam komplikovat a proste jen nasledujici mesic zaevidovat danovy doklad a uhradit z pokladny? :)
Dekuju za rady a zjednodusujici navrhy.