Re: zaměstnávání slováků, roční zúčtován
Roční zúčtování provedete i nerezidentovi, z vyúčtovaných příjmů.
Uplatní se pouze poplatník a příp. student.
Po provedení RZ žádají o tiskopis Výpočet RZ daně a to mají jako doklad pro FÚ na Slovensku. Tam mají pravidlo, že mohou podat DAP se zahraniční daní do 30.6. sami, nebo zastoupení poradcem.
V řádném termínu nedávají na FÚ plnou moc- nemají povinnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
24. 2. 2013 22:07
Dobrý den, naše česká firma zaměstnává slováky (trvalý pobyt v SR). Mají pouze příjmy ze závislé činnosti, využívají pouze slevu na poplatníka. Nějak nerozumím následujícímu. Já jsem to do teď chápala tak, že jsou daňoví rezidenti ČR, udělám jim roční zúčtování daně ze záv. čin. a bude to vyřízené. Oni po mě ale chtějí potvrzení příjmu, a že jim udělá přiznání účetní na Slovensku. Znamená to tedy, že oni sami sebe berou jako nerezidenty ČR? Kdybych já přistoupila na tuto myšlenku, mám jim dělat to zúčtování? Nějak se v tom motám a nevím, jestli mám vůči nim ještě nějaké povinnosti. Předem moc děkuji za reakce.