Re: materiál na skladě - korálky
Mám ale korálků spoustu a všechny je hned nespotřebuji. Skladová evidence se vlastně u DE vést nemusí, jak ale pak udělám inventuru ke konci roku? Vezmu zásoby, co jsem nakoupila v průběhu roku a pouze z toho odečtu to, co jsem prodala a odečtu to v nákupní ceně nebo se to dělá v prodejní a jestli v prodejní, tak co se dělá s tím rozdílem? To bude docela pracné počítat korálky na špercích a pak to odečítat, nemáte na to někdo nějaký systém?
Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
25. 2. 2013 10:52
Dobrý den,
moc prosím o radu, vedu DE, vyrábím šperky, nakoupím si materiál (korálky, bižuterní komponenty), jakým způsobem si budu evidovat materiál na skladě? Když to nakoupím, tak to zvážím a ocením nějakou průměrnou cenou nebo jak se to dělá? A jak je to, když vyrobím náušnice, tak se mi sníží stav materiálu, to bych si měla každé náušnice zvážit a zase nějakou průměrnou cenou ocenit a snížit tak stav materiálu?
Moc děkuji.