Konec rodičovské dovolené a výpověď

• (neregistrovaný)

25. 2. 2013 15:29

Dobrý den, nastoupila jsem minulý týden do práce zpět po rodičovské dovolené a dostala výpověď. Zaměstnavatel mi dal na výběr, zda odejdu hned k 28.2. a dostanu 5 platů nebo budu mít dvouměsíční výpovědní lhůtu a pak dostanu 3 platy odstupné. Mám ŽL a podnikám jako vedlejší činnost. Na úřad práce se tedy stejně hlásit asi nebudu, to bych prý musela ŽL pozastavit. Práci hledat budu, ale asi až od září, až půjde dcera do školky. Prosím o radu, na kterou variantu mám přistoupit, co pro mě a proč bude lepší. Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2013 15:34

pája

Re: Konec rodičovské dovolené a výpověď
      záleží na tom, jaký by byl důvod výpovědi- nadbytečnost? Pokud ano, tak můžete ze stejného důvodu uzavřít dohodu, uvést tam tento důvod s jednat se zam-telem v dohodě 5xnásobek PV jako odstupné a skončíte hned na konci II.

• 25. 2. 2013 15:42

JarmilaGaborová (neregistrovaný)

Ano, nemají pro mě práci. Můžu skončit hned a dostat 5ti násobek, ale jde o to, co pro mě jako podnikající na vedlejší činnost bude lepší. Zda hned a vzít 5ti násobek, či dva měsíce být doma, pobírat plat a pak dostat 3 platy odstupné. V okamžilu ukončení PP se předpokládám stávám podnikající na hlavní činnost, tedy musím začít odvádět zálohy na SP a ZP. Od kdy, hned? Nebo pozastavit ŽL a nahlásit se na úřad práce. Nějaké další klady a zápory?

• 26. 2. 2013 8:24

Brabec František (neregistrovaný)

S tou hlavní a vedlejší činností máte pravdu, na druhou stranu z odstupného se neplatí sociální a zdravotní pojištění, tj. dostanete o 11% víc čistého (nebo skoro čistého, minus ještě případná daň). Zaměstnavatel taky ušetří - 34%

• 26. 2. 2013 9:24

Katka2 (neregistrovaný)

Nějaké
      >>další
      >>klady a zápory?
      >S tou hlavní a vedlejší činností máte pravdu, na
      >druhou stranu z odstupného se neplatí sociální a zdravotní
      >pojištění, tj. dostanete o 11% víc čistého (nebo skoro
      >čistého, minus ještě případná daň). Zaměstnavatel taky
      >ušetří - 34%
      Taky ¨jde o to, jak moc vám ta živnost vynáší, jestli všechen výdělek nepadne na SP. Pak by bylo lepší přerušit. Na úp chodit nemusíte, podporu máte stejně kvůli odstupnému posunutou,

• 26. 2. 2013 16:16

xxxx (neregistrovaný)

už jsem dlouho nebyla na up, ale myslím si, že by se tam měla zaregistrovat z důvodu, aby za ni stát platil sp a zp, to je můj názor,ale rozhodně bych se tam šla informovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).