Re: asi už jsem doma
Je na to speciální potvrzení pro OSSZ a zdrav. poj.
Nutné stáhnout na stránkách.
Re: asi už jsem doma
Pani Alen1, prosim o radu, pročítám různé diskuse, ale nejsem z toho moudrý. V roce 2013 jsem byl do konce listopadu zaměstnanec, kde jsem prekrocil strop pro SP jako zamestnanec. Od prosince uz zamestnany nejsem a zacal jsem rozjizdet podnikani jako OSVČ, ale prvni prijem budu mit sice za prosinec, ale penize az v lednu. Otázka zní, musím platit zálohu na SP i ZP za prosinec ted v lednu ? Bude mi případně pak tato záloha na základě přehledu a doložení, že jsem překročil strop, vrácena ? Nebo propadne ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
25. 2. 2013 17:25
Dělám přiznání a přehledy OSVČ. První měsíce v roce zaměstnání, dosaženo stropů SP i ZP. Dále zaměstnání ukočeno a dotyčný začal podnikat.
Do přehledů uvedu VZ ze zaměstnání, strop byl dosažen už v zaměstnání, dosavadní zaplacené zálohy za část roku podnikání budou vráceny.
Čím doložit VZ ze zaměstnání? Mám k dispozici potvrzení o zdan. příjmech. Stačí to? Nebo bývalého zam-tele žádat o nějaké speciální potvrzení?
S tímto nemám zkušenost.
Předem děkuji