Re: uplatnění a zruš. živ. poj.
no spíš bych to já jako mzdová účetní jim tam letos nedala, jenže když to pošlou a vypíšou do růžového prohlášení, mohu to vůbec udělat, když jim to RZ neovlivní? Nechat to bokem, založené, ale ne na potvrzení o provedení zúčtování?
zaměstnancům pojišťovny vlévají do hlavy, že to lze uplatňovat, kolik dostanou, ale pak jim to já jako zaměstanavatel nejsem schopna vysvětlit. Máme 50 % zaměstnanců s nižším úvazkem, kterým se to nevyplatí, ale nedokážou pochopit, proč to nejde a spíše vidí chybu na naší straně :(
musíte jim vysvětlit, že na daních NIKDY (kromě bonusu na děti) nedostanou vráceno víc než zaplatili. Taky se mi to někdy těžko vysvětluje, někteří zaměstnanci mi tvrdí, jak platí vysoké daně a já jim musím vysvětlovat, že daně neplatí žádné, že to je sociální a zdravotní pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 2. 2013 7:58
mohu se zeptat, jestil tomu rozumím správně. Zaměstnanec, který má poloviční úvazek, neplatí daň během roku a nebo např. jen díky ročním prémiím jeden měsíc daň zaplatí, stejně by tato částka byla vrácena z titulu poplatníka v RZD. Má živ. poj. dává ročně na sražení částku 6 000 kč. Jeho RZD nic neovlivní, nedostane zpět nic navíc, ale v případě zrušení jde 6 000 x 5 let do § 10, tedy si udělá fiktivně příjmy 30 000 kč a ty jako příjem dodaní? Takže nejen, že nic od státu nezíská, ale ještě jim pak zaplatí?
Chápu to správně?