Re: razítko podnikatele
Neznám zákon, který by to požadoval. Jelikož jsem stále více obtěžován zákony, které stále více ukládají nesmyslné povinnosti, tak dobrovolně neudělám nic, co by vyžadovala nějaká nekvalifikovaná úřední osoba.
Hezký den!
Nene, určitě ne, razítko je takový nějaký komunistický přežitek... Kdyby muselo být razítko, tak by to někde v zákoně bylo. Opačně to tak nějak spíš nefunguje, to je jako kdybyste chtěla, aby v zákoně bylo definováno, že na úřad nemusím chodit v obleku.
Ne koukám, že to písmenko vypadlo mně ;-) Ale já vím, že se Vám jedná o §28 zákona o dani z přidané hodnoty. Já se ale stále ptám co to má společného s tím, že úřednice na OSSZ vyžaduje razítko? Vždyť ten podnikatel/ka ani nemusí být plátce DPH...
Jde o to, že paní se ptá, kde v zákoně se mluví o tom, že podnikatel musí/nemusí mít razítko. Já tvrdím, že neexistuje zákon, který by vůbec o nějakém razítku pojednával (pokud se tedy nebavíme o úředních razítcích)...
Opět periodicky se opakující dotaz a skoro stejné odpovědi.
Pro osvěžení paměti:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=627926
Psal jsem o tom tady cca před pěti lety. Když chtěl někdo razítko a já jsem tvrdil že jako OSVČ razítko mít nemusím, tak jsem tam plácnul razítko "POŠTOVNÉ PAUŠÁLOVÁNO" co mě zbylo z minulého zaměstnání a bylo to. Vykulený voči, otevřená h... a NIC. Jak to bylo na poště i sociálce krásný. Pouze na celnici na dráze (tehdy ČSD) paní pravila. vidíte že to de.
Autor zprávy: Vladimír 2
Čas zápisu: 18.11.2009 21:15 z adresy 85.71.16.xxx
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 2. 2013 10:05
Nevíte, který zákon řeší to, že podnikatel nemá povinnost mít razítko. Po mé brigádnici ho stále chtějí na sociálce, ale jelikož mám opravdu malou provozovnu, kde nakupuji stále od stejného dodavatele, nikdy nikdo po mě razítko nechtěl a mám dojem, že ho ze zákona ani nemusím mít.
Díky za radu!