Re: stravné
v zásadě můžete dát kolik chcete i nad limit, ale pak je to zdanitelným příjmem zaměstnance včetně SP a ZP, jen v limitu to není zd. příjmem zaměstnance, ale znovu, měl by to určit zaměstnavatel vnitřním předpisem.
Re: stravné
Já jsem to vyřešila, že dávám níže uvedené a mám to ošetřené dodatkem ke sněrnici o poskytování cest.náhrad. Každý rok dělám nový dodatek, myslím si, že to tak může být, ráda si přečtu i jiné názory, díky
podle § 176 odst. 1 zákoníku práce ve výši:
•66 Kč až 79 Kč (trvá-li pracovní cesta 5 až 12 hodin),
•100 Kč až 121 Kč (trvá-li pracovní cesta více než 12 hodin, maximálně však 18 hodin),
•157 Kč až 188 Kč (trvá-li pracovní cesta více než 18 hodin).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
27. 2. 2013 14:38
může mi někdo prosím vysvětlit, jaký je rozdíl mezi par. 163 a 176 zákoníku práce, týkající se stravného, proč v jednom je jenom částka např 66 za 5-12 hodin a v druhém je rozmezí 66-...
Mzdová je v nemocnici, nemohu se s ní poradit. Musíme zadat i diety do mzdy, dívám se, že se to oproti roku 2012 změnilo, v lednu u nás nebyly, naši zaměstnanci tento měsíc jezdili každý den mimo město. Dám zaměstnancům 66 Kč/den za 8hodinovou směnu?Jsme s.r.o.
Děkuji předem.