děkuji
>>Dobrý den, jak si zřídím datovou schránku? Přes ní se
>>v příštím roce budou posílat tiskopisy na OSSZ a jiné
>>úřady?Děkuji
>
>Dobrý den, já ji teď zřizovala kvůli tomu. Odkaz je
>zde:
>>http://www.datoveschranky.info/cz/metodicke-postupy/postupy-pri-zrizovani-datove-schranky-a-zadost-id34700/
>
Re: děkuji
Datová schránka Vám bude možná pro posílání tiskopisů na OSSZ prdlačky platná. Mají svůj VREP a s datovou schránkou mě posílají letos někam...
Pošlu zprávu datovou schránkou - odpověď chtějí poslat poštou. Když argumentuji, že musí poslat odpověď také DS, tak mi sdělí, že by to dlouho trvalo protože jediná osoba, která může zprávy el.podepisovat, je mimo. Nakonec musím pro odpověď, pokud ji nechci za pár týdnů poštou, přijet na OSSZ osobně.
Přehledy z mezd poslané první týden v únoru ještě 15.2. nemají, protože údajně paní, která má DS na starosti, je nemocná a prý že je máme poslat znovu poštou.
A tak to tak jde letos den po dni.
Re: děkuji
Na sociálku i ZP posílám dokumenty, u kterých to lze, jenom přes DS a žádné problémy nejsou. Teď jsem dokonce poslal jen XML soubor do centrální schránky a taky si nestěžují.
Zprávy v DS není nutné elektronicky podepisovat, protože DS sama zaručuje, že zprávu odeslala příslušná instituce.
VREP jsem nikdy nepoužil.
Pokud ovšem mluvíte o přehledech mezd, tak takový tiskopis snad ani nemají a VREP použít nelze. DS teoreticky ano, protože nahrazuje standardní poštu (po naskenování příslušného dokumentu).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 2. 2013 15:52
Dobrý den, jak si zřídím datovou schránku? Přes ní se v příštím roce budou posílat tiskopisy na OSSZ a jiné úřady?Děkuji