Pronájem spoluvlastníci, prosím p.Vladík

• (neregistrovaný)

28. 2. 2013 9:42

Navazuji na svůj dotaz týkající se sdružení dvou bratrů, pronajímajících nemovitosti, který už zapadl dole.
    Prosím , mohla byste mi poradit, jak jinak provádět zdaňování pronájmu nemovitosti, které dva bratři vlastní napůl. Jde jen o pronájem, s přefakturací energii. Dosud měli sdružení a evidenci vedl jeden z nich, ten který bydlí v místě nemovitostí, zatímco druhý se zde vyskytuje sporadicky. Jak to provést, pokud by začali zdaňovat jako spoluvlastníci, jak píšete. Smlouvy, doklady, vše bylo dosud vystaveno na toho z nich, který vede evidenci za sdružení, příjmy z pronájmu chodí na jeden účet nebo do společné pokladny. Prostě o kompletní provoz se stará jen jeden .
    V případě, že nebudou mít sdružení, jak to bude s vystavování dokladů, s příjmem hotovosti, s výdaji na údržbu areálu, které zajišťuje právě „místní“ vlastník. Jde mi o to, jak to provést v praxi, takový nástin by pro mě měl velkou cenu. Pokud by nebylo vhodné psát to sem do diskuse, tak prosím na mail beta.ori@centrum.cz
    Děkuji mnohokrát

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).