Re: Účtování slátek OSSZ
Ano, na účtu 336 máte přeci zaúčtován celý nezaplacený závazek vůči OSSZ, takže z něj budetet ukrajovat každý měsíc předepsanou částku. A je jedno, jestli tam naskočila z mezd nebo jako předpis penále. Až vystaví další penalizaci, opět zaúčtujete 545/336 a budete dál platit.
Re: Účtování slátek OSSZ
Děkuji. Jen nevím, jak dokladově doložit to penále od 1.2. do 26.2.13. OSSZ nám udělala poslední výkaz nedoplatku k 31.1. V něm k tomuto datu vyčíslila penále 7.205,- Kč, které jsem hned zaúčtovala 545/336. 26.2. vydala OSSZ rozhodnutí o povolení splátek a napsala celkovou dlužnou částku ( v ní jsou zahrnuty 4xodvody, penále k 31.1. ve výši 7.205,-Kč + zřejmě penále od 1.2. do 26.2.). Můžu zaúčtovat rozdíl dlužné částky k 26.2. - 4x odvodu - penále 7205,- Kč, udělat kopii rozhodnutí a do ní ručně vypsat, jak jsem se k penále od 1.2.-.26.2. dopočítala? Na OSSZ mi řekli, že výměr nedoplatku v den rozhodnutí neumí technicky provést. Děkuji Jav
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 2. 2013 10:26
Dobrý den,prosím o radu - na odvodech dlužíme OSSZ za 4měsíce, povolili nám 12. splátek, o které jsme žádali po posledním obdržení výkazu nedoplatků ke dne 31.1.13(zde je rovněž uvedeno penále k 31.1.13). OSSZ vydala rozhodnutí o povolení splátek ke dni 26.2., tzn že dopočitali k tomuto dni i penále, přičetli 4 dlužné odvody a podělili 12. Nevím, jak to celé mám teď proúčtovat. Můžu každou měsíční splátku účtovat 336/221? Penále jsem v lednu účtovala 545/336, nemám tam ale zahrnuté penále od 1.2. do 26.2.(ke dni rozhodnutí) a na OSSZ mi řekli, že neumí ke dni rozhodnutí vystavit nový výkaz nedoplatků.
Prosím, poraďte.
JiV