Re: Daň odvede zákazník - nutné??
Loni povinná nebyla, tak jsme tam psali toto, měli jsme to i jako vzor v účetním programu, který jsme jen trochu poupravili, protože tuším nějak ten znak par.92 vyvolával v programu tu tabulku, která se doplňovala, což letos už taky neplatí, takže to asi nahradíme jen tímto. Díky. A o nějaký tip na knihu o úč.rozvrhu by jste neměla? Děkuji ještě jednou a přeji pěkný den
Re: Daň odvede zákazník - nutné??
nahraďte jen větou "daň odvede zákazník" . vloni to bylo dle § 92.....atd,
literaturu snad poradí někdo jiný
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
28. 2. 2013 12:17
Dobrý den,
chtěla jsem si ujasnit, zda jsem dobře pochopila novinky v dph. Jsou dvě povinné věty - doklad vystavuje zákazník (to asi není přesné znění) a potom daň odvede zákazník - na tu míří můj dotaz. 80% fakturace jde v režimu přenesení, dosud jsme psali pod fa - Plnění kód .... dle par.92 v režimu přenesení, odběratel uplatní tuzemský reverse charge (také volné znění). Je tedy nutné ještě k této větě přidávat větu - Daň odvede zákazník. ??
A ještě jeden dotaz - nemáte na doporučení nějakou literaturu, kde by bylo podrobně rozepsané, co se na které účty účtuje. V daň.rozvrhu je hromada účtů, které jsem nikdy nepoužívala a třeba ani nebudu, ale ráda bych věděla v kterých případech se na ně co účtuje. Tak když by měl někdo tip, budu ráda.