Občanské sdružení - dotace

• (neregistrovaný)

1. 3. 2013 18:22

Dobrý den,
    mám na vás prosbičku, ráda bych si ověřila, že má úvaha je správní. Účtuji občanské sdružení - fotbalový klub, běžné účetnictví není problém, ale v loňském roce jsme dostali investiční dotace, a jelikož jde o hodně peněz, ráda bych chytrou hlavu.
    1) Dotace 1.800.000,- na rekonstrukci šaten, které však jsou v majetku města a sdružení má s městem uzavřenou smlouvu o pronájmu na 10let.
    2) Dotace 900.000,- na rekonstrukci hřiště (umělý povrch a osvětlení), pozemek je v majetku sdružení.
    Podle mého dotace na cizí majetek nenavyšuje základní jmění, ale u vlastního majetku ano.
    Ještě mám problém, že předchozí účetní vůbec účetně nezohlednila majetek (pozemek) a účetně se tváří, že ho v majetku vůbec nemáme, jak a za jakou cenu byste pozemek do majetku vložili?
    A ještě u toho cizího majetku, na který jsme čerpali dotaci je situace, kdy jsme platili část rekonstrukce z vlastních zdrojí (zhodnocovali jsme majetek města, který máme v dlouhodobém majetku) - tady si taky nejsem jistá.
    Moc prosím, máte-li někdo zkušenosti, můžete mi poradit.
    děkuji Andrea Nováková

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).