Re: Likvidace s.r.o., poslední závěrka a
Postup:
Návrh na rozdělení likvidačního zůstatku mezi společníky a předložení návrhu společníkům - k témuž dni je sestavována likvidátorem mimořádná ÚZ, likvidátor sestavuje seznam společníků a vyplácí likvidační zůstatek.
Společnost zaniká výmazem z OR, o který likvidátor požádá do 30dnů od skončení likvidace - k tomuto dni se sestavuje DPPO + konečná ÚZ, která tvoří součást přílohy k žádosti o výmazu z OR + povinnost doložit Souhlas o ukončení činnosti společnosti od FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
1. 3. 2013 18:42
Dobrý večer,
prosím o radu.
S.r.o. je v likvidaci již od 31.8.2012, řádně ukončila rok 2012 závěrkou, má podáno DPPO za období 31.8.-31.12.2012.
V současné době chybí jenom vyplatit zbytek likvidačního zůstatku a zaplatit srážkovou daň. Po té bude stav finančních prostředků nulový, žádné závazky, žádné pohledávky,rozvaha bude nulová.
Měla jsem zato, že až po "srovnání" A=0 P=0 bude provedena řádná závěrka a podáno DPPO.
Likvidátor mne nahání s tím, že chce nyní k 28.2. závěrku i DPPO za období 1.1.-28.2.13.
Můžete mi prosím poradit, jaký je správný postup?
Děkuji moc.