Re: chov zvířat - co do nákladů?
Chápu Vaši nevoli z vedlejšího příjmu platit příliš mnoho, když už platíte ze zaměstnání. Ale souhlasím, je třeba porovnat námahu a náklady. Výdaje k majetku=zahrnout do obchodního, tj. ocenit. Jinak traktor je zvláštní vozidlo, takže paušální výdaj použít nejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
1. 3. 2013 19:22
založila jsem ŽL na chov zvířat (mám psy, kočky, koně) a na poskytování služeb pro zemědělství apod... Mám chovatelskou stanici - pejsky, koně i kočky už mám delší dobu, ŽL až od roku 2012, takže je do nákladů nedám... v loňském roce jsem ale raději kvůli prodeji štěňat a nabídce projížděk na koních založila ŽL. Co všechno mohu dávat do nákladů? Mohu dát do nákladů i např. nějaké terénní úpravy, okrasné dřeviny, materiál (izolace, montážní pěna, osvětlení apod.), když nemám v majetku žádnou budovu? Jde jen o úpravy a údržbu již stávajích stájí a kotců pro budoucí mláďata. Jak např. s údržbou traktorů a sekaček, které nemám v majetku v firmy? Asi se do nákladů dávat nemůžou, že? Platí se z traktorů silniční daň? díky moc.