Re: zavisla činnost-prijmy hrazene po 31
Nic neděláte špatně, je to opravdu tak. Vy nebudete znevýhodněný, o to větší daň jste dostal loni vrácenou. Zkontrolujte si to v loňském daň ovém přiznání - pokud jste v průběhu roku 2012 dostal doplacenou celou mzdu z r.2011, pak byste zhruba to, co jste loni dostal na daních vráceno, měl nyní zase zaplatit. Samozřejmě mohou být rozdíly...
Re: zavisla činnost-prijmy hrazene po 31
ano,v tom případě je to nespravedlivé.ale takový je zákon, s tím nic neuděláte,bohužel
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
3. 3. 2013 10:00
Dobrý den,
řešim problem,závisla činnost, firma pozde vyplatila mzdu 2011-az po 31.lednu 2012. tím padem za 2011 jsem v priznani nemel veškere prijmy jen ty vyplacene do 31.ledna nasledujiciho roku.
Ted mi ale vychazi v priznani za rok 2012 velka dan,kdyz tam zahrnu prijmy z 2011-hrazene v prubehu 2012. Jelikož slevu na poplatnika mi byla uznána řádne z mezd uz 2012 a na doplatek z roku 2011 mi tim padem sleva na poplatníka nezbyde.
Co dělam spatne? Přeci nemůžou znevýhodnit poplatnika kteremu pozde uhradi mzdu a posunou mu prijem do dalšiho roku...