Výplatní páska - brigádníci

• (neregistrovaný)

3. 3. 2013 15:41

Dobrý den, je povinnost dělat výplatní pásky brigádníkům na dohodu o provedení práce?

Já jsem je dělala, ale našla jsem jednu starou poznámku u sebe, že v tomto případě je superhrubá mzda stejná jako HM. Je velká chyba vypočítat superhrubou mzdu?

např. HM 1250,- /měsíc
    SHM 1675
    Zdaň mzda 1700
    Daň 255
    Sleva 2070
    Čistá mzda 1250,-

nebo

Hm 1250,-
    SHM 1250,-
    Zdaň mzda 1300,-

Co je správně? Je velká chyba počítat to první verzí?

Díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2013 16:09

novaucetni (neregistrovaný)

Re: výplatní páska - brigádníci
      Díky, no ono se jedná o tak malé částky, že stejně daň vyjde nula tak jako tak.. tak nevím, jestli to opravit nebo to nechat být a dopsat to třeba na pásku ručně? Jinak by mi brigádník musel podepsat znovu výplatní pásku opravenou s tím výsledkem, že peníze dostal stejné tak jako tak.

Máme malou provozovnu, kde všechno zatím dělám ručně bez programu, jen v excelu atd..

• 3. 3. 2013 18:46

. (neregistrovaný)

A co potvrzení o zdanitelných příjmech pro zaměstnance? A mzdové listy? Musíte vše přepracovat a opravit, nejen výplatní pásky.

• 3. 3. 2013 20:57

markov (neregistrovaný)

Bez ohledu na to, jak malou provozovnu máte a jestli to zpracováváte "na koleně", musíte postupovat podle zákona o daních z příjmů.