Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 3. 2013 18:51
Potřebovala bych poradit ....... "visí" mi na účtě 381 částka, kterou jsme vynaložili při založení podnikání. účetnictví si vedu sama, nicméně od začátku docházím k daň. a účetní poradkyni, která mi plno věcí dělá a učí.
V roce 2011 jsme založili firmu a stále mám tyto náklady na účtě 381 s tím, že účetní tyto náklady rozděluje do 2 let - tudíž bych je stále mohla v roce 2012 zaúčtovat a vymazat tak 381.
Tyto náklady máme ve výši cca 26,5 tis. - takže bych je mohla dát rovnou do nákladů??? 518/381 na celou částku - nebo to musím nějak rozdělit a podle toho určit na jaký nákladový účty???
Taky se chci pozeptat na účet 378. Pronajímáme byty - nájemnice před konečným vyúčtováním (čez,rwe a bytové družstvo) byt opustila, tudíž jsme s ní udělali vyúčtování na základě měřáků - vyšel přeplatek či nedoplatek, který jsme vrátili či obdrželi.... účtovala jsem 315/378 .... následně pak přišly faktury - období, kdy tam nájemnice byla i období, které tam nebyla .....zaúčtování 378/321 ....posléze jsem porovnala spotřebu celkovou - spotřebu nájemnice a zbytek přeúčtovala do našich nákladů 502/378 ..... stále ale nemám účet 378 nulový, což u jiných bytů mám - jak je to možné???
děkuji moc