Zřizovací náklady

• (neregistrovaný)

3. 3. 2013 18:51

Potřebovala bych poradit ....... "visí" mi na účtě 381 částka, kterou jsme vynaložili při založení podnikání. účetnictví si vedu sama, nicméně od začátku docházím k daň. a účetní poradkyni, která mi plno věcí dělá a učí.
    V roce 2011 jsme založili firmu a stále mám tyto náklady na účtě 381 s tím, že účetní tyto náklady rozděluje do 2 let - tudíž bych je stále mohla v roce 2012 zaúčtovat a vymazat tak 381.
    Tyto náklady máme ve výši cca 26,5 tis. - takže bych je mohla dát rovnou do nákladů??? 518/381 na celou částku - nebo to musím nějak rozdělit a podle toho určit na jaký nákladový účty???

Taky se chci pozeptat na účet 378. Pronajímáme byty - nájemnice před konečným vyúčtováním (čez,rwe a bytové družstvo) byt opustila, tudíž jsme s ní udělali vyúčtování na základě měřáků - vyšel přeplatek či nedoplatek, který jsme vrátili či obdrželi.... účtovala jsem 315/378 .... následně pak přišly faktury - období, kdy tam nájemnice byla i období, které tam nebyla .....zaúčtování 378/321 ....posléze jsem porovnala spotřebu celkovou - spotřebu nájemnice a zbytek přeúčtovala do našich nákladů 502/378 ..... stále ale nemám účet 378 nulový, což u jiných bytů mám - jak je to možné???

děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).