Re: větší přeplatek faktury - jak zaúčto
Také si myslím, že by to měl být daňový náklad. A musí se z toho odvádět ještě DPH? Děkuji za názor
Takhle to je nastaveno přímo v Pohodě a jmenuje se to doslova jak jsem napsala. Když jsem tam ted volala, tak drobné přeplatky prý určitě takto. Že by byl nějaký zádrhel v tom slově "drobný přeplatek". ? My tam tedy máme většinou jen rozdíly korunové.
Tak jsme na to ještě koukala a Pohoda má nastaveno i 548999 nedaňově na přeplatky/nedoplatky . Našla jsem v historii , že už se to párkrát probíralo, nejstarší záznamy jssem našla v letech 2006 a 2008 proč to ta Pohoda tak má, ale nikdo nevěděl přesně. Já si píšu puntík pro našeho poradce, ale asi bych se přikláněla k názoru ostatních vyšší částku zdanit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2013 11:39
Dlouho jsme evidovali jednu neuhrazenou fakturu od zákazníka na 3000 Kč. Nyní nám ji konečně uhradil a ještě nám poslal na účet 250 Kč se slovy, ať to bereme jako úrok za takové zpoždění ( my jsme mu ale žádný úrok neúčtovali) Jak tedy takový přeplatek zaúčtovat?? 648, 668 či jinak? Je to daňový výnos? Děkuji.